Aviagen Anadolu’dan sektöre yön veren bilgi dolu bir toplantı
Aviagen Anadolu pandemi sebebiyle ara verdiği geleneksel teknik bilgilendirme semineriyle kanatlı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi.
Aviagen Anadolu pandemi sebebiyle ara verdiği geleneksel teknik bilgilendirme semineriyle kanatlı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi.
Agalaksi hastalığında uzun süreli korumanın önemi, beslenme, hijyen, stres yönetimi, düzenli veteriner kontrolleri ve uzun etkili aşı programları gibi stratejilerle sağlanır; bu, sürü sağlığını koruma ve süt endüstrisinde uzun vadeli verimliliği artırma açısından kritik bir öneme sahiptir.
Su, çoğu zaman göz ardı edilse de, temiz ve güvenli su kaynaklarının sağlanması, kanatlı hayvanlar için hayati öneme sahiptir. Üreticiler, sadece yeterli su temin etmekle kalmamalı, aynı zamanda suyun kalitesini de düzenli olarak denetlemelidir.
Broylerlerin gelişimlerinin ilk 7-14 günlük döneminde tüy gelişimi çok hızlı seyreder ve bu dönemde metabolizmaları besin maddelerinin hazır bulunmalarına çok duyarlıdır.
İneklerde doğum sonrası hipokalsemiyi önlemek için uzmanlar, potasyum içeriğini azaltma, diyet kalsiyumunu bağlama, kolayca temin edilebilen kalsiyum kaynakları sağlama gibi stratejiler önermektedir.
BVD kontrol programlarının uygulanabilirliği ve etkinliği, sürü düzeyindeki enfeksiyonları azaltmak için önemli bir rol oynamaktadır.
Türkiye’de kanatlı eti üretimi artarken, bu artışın bölgesel yoğunlaşmaya ve biyogüvenlik önlemlerine odaklanılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.
Süt sığırlarının seçiminde önemli olan meme sağlığı, süt verimi ve uzun ömürlülük özelliklerini geliştirmek amacıyla genomik ve fenotipik değerlendirme kriterlerinin kullanılması oldukça önemlidir.
Sağlıklı bir başlangıcın anahtarı; doğru kolostrum yönetiminde, hayvanların optimal bakımının sağlanmasında ve çevresel faktörlerin dikkate alınmasında yatıyor.
AVMA ve AABP tarafından desteklenen mevzuat, veteriner hekimlikte yaygın kullanılan ksilazinin yasa dışı kullanımının artmasıyla mücadele etmeyi amaçlıyor.
Süt ineklerinde görülen mastitisin erken evrelerde otomatik olarak teşhis edilmesi için derin öğrenme ve yapay zekâ alanındaki gelişmeler giderek artıyor.
İnaktif aşılar, hastalık etkenlerinin inaktive edilerek hazırlandığı ve adjuvanlar eklenerek bağışıklık oluşumunu artırmayı amaçlayan güvenilir bir aşı yöntemidir.
Nebraska-Lincoln Üniversitesi araştırmacıları, sığırların mitokondrilerindeki genetik verileri inceleyerek, büyüme verimliliği ile genetik ilişkileri anlamak ve sığır verimliliğini arttırmak amacıyla bir projeyi yürütüyor.
Almanya’da yapılan çalışmalarda tavuk embriyolarının kuluçkanın 13. gününden önce acıyı hissedemediğini keşfedildi. Almanya'nın 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek olan civciv itlaf yasağı, kanatlı sektörünü cinsiyet tayininde yeni yöntemler aramaya zorladı.
Kümeslerin sağlık düzeyi, hijyeni ve iyi yönetim uygulamaları, damızlık kanatlıların en yüksek performansa ulaşmasında altın standart olmaktadır.
Dünya Yumurta Günü, her yıl ekim ayının ikinci haftasında kutlanan bir etkinlik olup, zengin içerikli ve düşük maliyetli yumurtanın insan beslenmesindeki önemine dikkat çekmektedir.
Antibiyotiklerin sınırlı etkinliği ve direnç sorunu, bitki özleri veya uçucu yağların alternatif tedavi olarak potansiyelini vurgular.
Mizaç ile süt verimi arasındaki ilişki, birçok faktöre bağlı olarak karmaşık ve çelişkili sonuçlar göstermektedir, bu da standardize edilmiş değerlendirme protokollerinin geliştirilmesinin önemini vurgular.
Buzağılarda vitamin eksikliği; dirençsizlik ve hastalıklara karşı artan hassasiyete yol açabilir, bu yüzden yapılan takviyeler oldukça önemlidir.
Süt ineklerinin üretken ömrünü uzatma çabaları, hayvan refahını ve çevresel etkiyi azaltabilir, ancak ekonomik faktörler ve sektörel koşullar da dikkate alınmalıdır.
Fasciola türleri koyun ve keçilerde gebelik oranlarında düşüşlere ve süt veriminde azalmaya neden olduğu gibi, zoonotik karakteri sebebiyle de yaklaşık 180 milyon insanı ciddi bir risk altında bırakmaktadır.