Banvit BRF AGROBRF ile sürdürülebilir verimliliği hedefliyor
Banvit BRF operasyonel ekosistemde devrim yaratan yenilikçi uygulaması ile yetiştiricilerini dijital yolla bir ekosistemin paydaşı haline getiriyor. Banvit BRF’deki müthiş uygulamanın detaylarını ve son gelişmeleri Banvit BRF Operasyonlar Direktörü Veteriner Hekim Erdal Elmas’tan dinledik.
EuroTier 2024’de Dollvet rüzgarı
BAVET ilaç ve IPM İlaç, EuroTier 2024’te yoğun ilgi gördü
Elanco HTSi ile çıtayı yükseltiyor
Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde hibe destekleri
Hayvancılıkta ıslah çalışmaları verimliliği büyük oranda artırdı
Türkiye’nin kanatlı eti ihracatındaki yükselişi
Atasancak verimlilik hedefinde dünya standartlarında
Yeni sayımızda Dollvet “Verimliliğin Peşinde” projemiz için Türkiye ve Avrupa’nın en büyük süt ve damızlık işletmesi Atasancak Tarım İşletmelerinde sekiz yıldır görev yapan Veteriner Hekim Sultan Şengül’la verimlilik üzerine konuştuk.
MSD Hayvan Sağlığı, MIDHAS teknolojisiyle aşı alışkanlıklarını değiştiriyor
MSD Hayvan Sağlığı, geniş aşı portföyleri ve sürdürülebilir teknolojik çözümleriyle Türkiye’deki hayvan sağlığı sektörüne önemli bir katma değer sağlıyor.
Bağırsak sağlığı ve lipid metabolizması: Enerji dengesinin hassas yönetimi
Çiftlik hayvanlarında bağırsak sağlığı ve lipid metabolizması, enerji dengesinin hassas yönetimi için kritik rol oynar; optimal besleme stratejileri verimliliği ve hayvan refahını artırır.
2025 Ortaklık Platformu: Geleceğe güçlü adımlar
CP Yem Belek’te gerçekleştirdiği 2025 Ortaklık Platformunda konuşan CPF Türkiye Başkanı Mehmet Ali Tekin CP Türkiye olarak hayvan sağlığına dolayısıyla toplum sağlığına katma değer sağlayan marka olduklarını söyledi.
Arion İlaç Ar-Ge Merkezi’ne 13. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi’nde ödül!
Kimyagerler Derneği tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen 13. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi, 6-9 Şubat 2025 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti.
Ruminant rasyonlarında kaba yem analizi
NIRS analizi, değişkenlikle mücadele etme, doğru besin maddesi ve mineral parametrelerini belirleme açısından yardımcı olmaktadır.
Diyetin süt ineklerinde meme bezi epigenetiği üzerindeki etkisi
Süt ineklerinin beslenmesi, meme bezindeki epigenetik değişiklikleri etkileyebilir. Araştırmalar, DNA metilasyonu, histon modifikasyonu ve küçük kodlamayan RNA’ların süt üretimini nasıl etkileyebileceğini ve bu süreçlerin optimize edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Phoracell ile buzağı kayıplarına son verin!
Türkiye’de hayvancılığın en önemli sorunlarından biri olan buzağı ishallerinin çözümünde Phoracell güçlü etkisiyle ön plana çıkıyor. Uzmanların dediği gibi doğanı yaşatabilsek ithalatın önüne geçeceğiz
Sürdürülebilir tarımda hayvan refahı ve üretim
Tarımda sürdürülebilirlik, yalnızca karbon emisyonlarını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda hayvan refahı, ekosistem sağlığı ve insan topluluklarının iyileştirilmesi gibi geniş bir yelpazeyi kapsar. Bu, daha sağlıklı gıda üretimi ve çevre dostu uygulamaları teşvik eder.
Sıcak stresi ve yumurta kalitesi
Çevre sıcaklığının yüksek olduğu yaz aylarında yumurta verimindeki azalmayla birlikte, yumurta kabuk kalitesi de düşmektedir. Yumurta üreticileri için kritik öneme sahip olan yumurta kabuğu kalitesini korumak için sıcak havalarda özel önlemler alınması gerekmektedir.
Geçiş döneminde rumen mikrobiyotasındaki değişiklikler
Süt ineklerinin doğum öncesi ve sonrası rumen mikrobiyotasındaki değişiklikler, hem sağlıklarını hem de süt üretimlerini doğrudan etkiler. Bu dönemde mikrobiyal dengeyi yönetmek, ineklerin metabolizmasını optimize eder ve verimliliklerini artırır.
Kanatlı sağlığını tehdit eden sessiz katil: Stres
Kanatlılarda stres, düşük performansa sebep olur, kontrol altına alınmayan stres, üretimin bir çok aşamasında kanatlıları tehdit ederek kayıpların yaşanmasına sebep olur.
Sığır ve koyunlarda karaciğer kurtları
Sığır ve koyunlarda karaciğer ve rumen kurdu enfeksiyonları, hayvancılık performansını düşürebilir. Çiftçilere, etkili bir parazit kontrol planı uygulamaları önerilmektedir.
Hindilerde sinsi tehdit: Histomoniasis
Hindilerde histomoniasis, özellikle genç hayvanlarda ciddi ekonomik kayıplara yol açan ve ölüm oranlarının yüksek olduğu bir protozoon hastalığıdır.
Dijital dönüşümle süt çiftliklerinin geleceği
Süt çiftlikleri, yaşlanan iş gücü ve iş gücü eksikliği sorunlarıyla karşı karşıya. Ancak teknolojinin yükselişi, genç nesiller için sektörü cazip hale getirebilir.
Ruminant bağırsak sağlığının yönetimi
Bağırsak sağlığının optimal yönetimi, geviş getiren hayvanların verimliliğini artırırken, asidoz gibi sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.
Vitamin E ile Retensiyo Sekundinarum Proflaksisi
Enjektabl E vitamini takviyesi ile RS insidansı azaltılabilir; ek olarak haftalık takviyeler ile suni döllemede gebelik başarıları ve sonraki laktasyon dönemlerinde gebelik oranları belirgin şekilde iyileştirilebilir.
Gizli rumen asidozu
Gizli veya subakut rumen asidozu; süt verimi ve sürü sağlığı üzerinde etkili, yaygın görülen ama genellikle önemsenmeyen beslenme kaynaklı metabolik bir bozukluktur.
IVF yoluyla doğan buzağı süt endüstrisinde devrim niteliğinde bir adım
İskoçya’da, In Vitro Fertilizasyon (IVF) yöntemiyle doğan Hilda buzağının metan emisyonlarını %1-2 oranında azalttığı tahmin ediliyor. Bu buluş, süt endüstrisinin çevreye olan etkisini azaltma ve sürdürülebilirlik yolunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Fransa’dan hayvan hastalıklarına karşı koordineli plan