Kanatlı sürülerinde hastalık yönetimi nasıl olmalıdır?
Kanatlı sürülerinde hastalıklarla mücadelede; çevre, biyogüvenlik, sağlık planlamaları ve ilaç uygulamaları gibi göz önünde bulundurulması gereken başlıca noktaları araştırdık.
Kanatlı sürülerinde hastalıklarla mücadelede; çevre, biyogüvenlik, sağlık planlamaları ve ilaç uygulamaları gibi göz önünde bulundurulması gereken başlıca noktaları araştırdık.
Canlı hayvan ithalatıyla birlikte ülkemizde prevalansı artan solunum sistemi hastalıkları etkenlerinin başında M. bovis, P. multocida ve M. haemolytica gelmektedir.
Hızla büyüyen dünya ekonomisi, hızlı enflasyon ve faiz artışları… Hadi “2022’de dünya ekonomisi nasıldı?” ve “2023’te bizi neler bekliyor?” sorularına birlikte yanıt arayalım.
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) kuruluşundan itibaren geçen 30 yıldır Türkiye’de kanatlı sektörünü büyütmek ve geliştirmek için çalışıyor.
Nekrotik enteritis, küresel olarak büyük mali kayıplara yol açan önemli bir kümes hayvanı hastalığıdır.
Dışkı örneklemesi, subakut ruminal asidozu izlemek ve mikrobiyotayı değerlendirmek için invazif olmayan bir yöntemdir.
Bir grup Çinli araştırmacı üreme hormonlarının sığırların bağırsak mikrobiyotası üzerinde ne gibi etkileri olduğunu araştırdı.
Koyunların enzootik abortusu, etkili aşıların mevcudiyetine rağmen Birleşik Krallık’taki koyunlarda abortusun en sık teşhis edilen bulaşıcı nedenidir.
Araştırmacılar, süt ineği rasyonlarına mantar enzimlerinin eklenmesinin sadece süt üretimini artırmakla kalmayıp aynı zamanda kaliteyi de artırdığını bulmuşlardır.
Belirli silaj yapım koşulları altında, sıkı yönetim önlemlerine uyulmadığı sürece hayvan sağlığında sindirim problemleri ve metabolik problemler gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.
Mycoplasma gallisepticum, tavuklarda kronik solunum yolu hastalığının ve hindilerde enfeksiyöz sinüzitisin en sık bildirilen bakteriyel etkenidir.
Bilim adamları, Marek hastalığına dirençli olan ve olmayan tavukların bağışıklık tepkisinde önemli farklılıklar tespit ettiler.
Zonguldak’ta “koyun keçi çiçeği” hastalığı nedeniyle 50 köyde, küçükbaş hayvanlar karantinaya alındı.
TÜİK’in hazırladığı rapora göre; ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,1; Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,2 azaldı.